Bisküvili Kolay Pasta
Haber vermeden gelen misafirleriniz için güzel ve pratik bir tarif. Hem hazırlanışı hem de malzemesi oldukça kolay bir tarif.
Malzemeler2 Paket kakaolu bisküvi
- 1 Çay kaşığı kakao
- 1 Paket krem şanti
- 100 gr. fındık
- 1 Şişe süt
Hazırlanışı
- Bisküvileri ufak ufak kırın.
- Krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun.
- Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın.
- Buzlukta 2 saat bekletin.
- Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın.
İşte hepsi bu kadar. Bisküvili pastanız hazır. Afiyet olsun.
Çilekli Rulo Pasta
Çilekli Rulo Pasta Tarifi
6 Kişilik
İçindekiler:
- 1 çorba kaşığı granül kahve
- 100 gram bitter çikolata
- 4 yumurta
- 100 gram (6,5 çorba kaşığı) tozşeker
- Pudra şekeri
- 300 gram krema
- 1 çorba kaşığı portakal likörü
- 225 gram çilek
Yapılışı:
- Kahveyi 1 çorbakaşığı suyla karıştırın. Kahveyi ve çikolatayı, benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturturak) eritin. Daha sonra soğumaya bırakın.
- Yumurtaların akını ve tozşekeri, yine benmari usulü çırpın. Köpük haline geldikten sonra, soğumaya bıraktığınız çikolatalı karışımın içine boşaltın. Metal bir kaşık yardımıyla aynı yönde karıştırın. Yağlı kağıtla kaplı tepsinin içine bu karışımı, kaşık kullanmadan boşaltın.
- 15 dakika pişirdikten sonra, bir gece bekletin. Tepsiden çıkardığınız kekin üzerinden yağlı kağıdı yavaşça alın. Kremayla portakal likörünü karıştırarak yavaşça kekin üzerine sürün. Küçük küçük dilimlediğiniz çilekleri de yerleştirdikten sonra, keki dikkatlice rulo haline getirin.
- Üstünü pudra şekeri ve çilekle süsledikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun. İşte sonuç;
Beyaz Çikolatalı Pasta
Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Beyaz çikolatayı çok severim tabi ki pastasını da Pratik bir beyaz çikolatalı pasta tarifi yaklaşık 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pastanın görünümü de oldukça iştah kabartıcı. 12-16 kişilik bu pastayı evlerinizde muhakkak denemelisiniz.
İçindekiler:
- Bir miktar sıvı yağ
- 225 gram bitter çikolata
- 9 adet yumurta
- 150 gram (10 çorba kaşığı) toz şeker
- 125 gram (8 çorba kaşığı) tuzsuz yağ
- 1 yaprak jelatin
- 400 gram beyaz çikolata
- 300 gram çiğ krema
Yapılışı:
- Kek kalıbını iyice yağlayın. Bir sos kabına bitter çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın. Bu arada 5 yumurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü (içi sıcak su dolu bir başka kabın içine oturtarak) eritip karıştırın. Krema haline gelince çikolata karışımının içine boşaltın.
- İyice çırptığınız 5 yumurtanın akını da karışıma ilave ettikten sonra, kek kalıbına dökün. Üzerinde küçük kabarcıklar olmaması için bir kaşıkla düzelttikten sonra, 190 derecelik fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin. İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
- 2 çorba kaşığı suyun içinde jelatini eritin. 225 gram beyaz çikolatayı eritin. İçine çırpılmış 4 yumurta 4 yumurta sarısını ve 150 gram krematı katın. Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata kabına boşaltın. İyice karıştırın.
- Soğumaya bıraktığınız keki enlemesine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin.
- Üst kreması için kalan 175 gram beyaz çikolata ve 150 gram kremayı bir kapta eritin. İyice soğuyan keki dikkatlice kaptan çıkararak hazırladığınız karışımı üstüne ve çevresine sürün. Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre buzdolabında bekleterek servis yapın.
İşte sonuç;
Çikolatalı Pasta Tarifleri kategorisine gönderildi benmari usulü, benmari usulü nedir, beyaz çikolatalı pasta tarifi,beyaz çikolatalı tarifler, kolay pasta tarifleri, pasta tarifler, pasta tarifleri, tarifi, tarifleri ile etiketlendi Yorum bırakın
Çikolatalı Kapkek
Alli’s Soon web sitesinde gördüğüm ve görünümü harika olan bir kapkek (cupcake) tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
İçindekiler:
Kapkek için
300 gr. tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
1-1/2 fincan şeker, paketlenmiş
4 büyük yumurta
2-2/3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 / 8 çay kaşığı ince öğütülmüş deniz tuzu
1 su bardağı süt
1-1/2 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 / 2 çay kaşığı badem özü
1 su bardağı yarı tatlandırılmış çikolata
Kapkek için
300 gr. tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
1-1/2 fincan şeker, paketlenmiş
4 büyük yumurta
2-2/3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 / 8 çay kaşığı ince öğütülmüş deniz tuzu
1 su bardağı süt
1-1/2 çay kaşığı vanilya ekstresi
1 / 2 çay kaşığı badem özü
1 su bardağı yarı tatlandırılmış çikolata
Dolgusu için
4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un
1 / 2 bardak ve 1 çorba kaşığı yoğunlaştırılmış süt
1 / 4 çay kaşığı badem özü
1 / 4 fincan mini yarı tatlandırılmış çikolata
4 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un
1 / 2 bardak ve 1 çorba kaşığı yoğunlaştırılmış süt
1 / 4 çay kaşığı badem özü
1 / 4 fincan mini yarı tatlandırılmış çikolata
Dondurma için
300 gr. tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında,
Paketlenmiş 3 / 4 fincan açık kahverengi şeker,
3 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 / 2 çay kaşığı ince öğütülmüş deniz tuzu
3 yemek kaşığı süt
1 buçuk çay kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı badem ekstresi
Damla çikolata
300 gr. tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında,
Paketlenmiş 3 / 4 fincan açık kahverengi şeker,
3 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
1 / 2 çay kaşığı ince öğütülmüş deniz tuzu
3 yemek kaşığı süt
1 buçuk çay kaşığı vanilya ekstresi
1 tatlı kaşığı badem ekstresi
Damla çikolata
Yapılışı
Kapkek
Kapkek
- Fırınımızı 180°C dereceye ayarlıyoruz.
- Toplam 24 kalıbı 2 sıra halinde dizin.
- Bir elektrikli karıştırıcı (mikser) kullanarak, yaklaşık 3 dakika kadar orta-yüksek hızla karıştırarak tereyağı ve şekeri birbirine yedirin.
- Yumurtaları tek tek ilave edin.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin.
- 1 su bardağı un ve sütün 1/3 ünü ilave edin düşük hızda mikserle yavaş yavaş karıştırın. Süt ve unu karıştırmaya devam edin. Her eklemeyi yaptığınızda karıştırmayı unutmayın.
- Vanilya ve badem ekstreleri ilave edin.
- Bir spatula kullanarak, çikolataları katlayın.
- Bir kaşık yardımıyla, hazırlanan hamuru kek kalıpları arasında eşit olarak bölün.
- 18-20 dakika pişirin, bu aşamada keke bir kürdan batırarak pişmesini kontrol edin.
- Tamamen soğuması için tel rafa aktarmadan önce, 5-10 dakika tavayı soğutun.
Dolgusu
- Karıştırma kabında tereyağı ve şekeri 2 dakika boyunca hızlı bir şekilde karıştırın.
- Un, süt ve badem özünü ekleyin ve karıştırın.
- Çikolatayı ilave edin, karıştırın.
- Karışımı plastik folyo ile kaplayarak en az bir saat buzdolabında bekletin.
- Hamuru kapkek kalıplarına dökün.
- Kapkekler soğuduktan sonra, küçük bir bıçak kullanarak her kapkeki merkezinden koni şeklinde bir kısmını kesin. Her bir kurabiye hamurunu kestiğiniz bölümden doldurun.
Dondurması
- Bir elektrikli karıştırıcı kullanarak, krem kıvamına gelene kadar tereyağı ve kahverengi şekeri karıştırın.
- Yumuşak kıvama gelinceye kadar pudra şekeri ilave edin.
- Un ve tuzu çırpın.
- Pürüzsüz ve iyice karışana kadar süt, vanilya ve badem ekstreleri ekleyin.
- Donmadan önceden buzdolabında saklanabilir. Kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir. Bir mikser ile yumuşatmak için süt, bir çorba kaşığı ilave edilebilir.
İşte sonuç, afiyet olsun.
Kolay Çikolatalı Pasta Tarifi
Sitemizin ilk tarifini en sevdiğim pasta olan çikolatalı pasta ile yapmak istedim. Kolay bir şekilde çikolatalı pasta yapmak isteyen site ziyaretçilerimiz için, eskiden annelerimizin yaptığı, en basit, bol kakaolu pasta tarifi…
Özellikle ölçüleri bardak ölçüsüne çevirerek veriyorum.
Malzemeler:
Pandispanya hamuru için:
125 gr toz şeker (1 su bardağından, 1 parmak az toz şeker)
125 gr un (2,5 çay bardağı un)
Yarım paket kabartma tozu
5 adet yumurta
1 paket vanilya
Pandispanyayı ıslatmak için; şekerli süt veya su
Üzeri için; 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kenarları için; 4-5 yemek kaşığı damla çikolata
Çikolatalı Krema için:
3 yumurta
Yarım su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
1,5 çay bardağı kakao (50 gr)
2,5 bardak süt
Pandispanya hamuru için:
125 gr toz şeker (1 su bardağından, 1 parmak az toz şeker)
125 gr un (2,5 çay bardağı un)
Yarım paket kabartma tozu
5 adet yumurta
1 paket vanilya
Pandispanyayı ıslatmak için; şekerli süt veya su
Üzeri için; 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kenarları için; 4-5 yemek kaşığı damla çikolata
Çikolatalı Krema için:
3 yumurta
Yarım su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
1,5 çay bardağı kakao (50 gr)
2,5 bardak süt
Yapılışı:
Pandispanya:
-Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar karıştırıcı ile çırpın.
-Kuru malzemeleri; yani un, kabarma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta eleyin.
-Kuru karışımı kaşık yardımıyla, şekerli yumurtaya, azar azar, karıştırarak ekleyin.
-Hamuru söndürmeden, kaşığı yukarıya çekerek, havaladırarak karıştırmalısınız. Fazla karıştırmayın. Sadece unun hamurla tamamen karıştığına emin olana kadar.
-Hamuru, altına yağlı kağıt serip, kenarlarını yağladığınız 20cm çaplı kalıba dökün.
-180 derecede ısınmış fırınınıza verin. 40-50 dakika pişirin. Fırından almadan mutlaka kürdan veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişme zamanı fırından fırına değişebilir. (Kürdan provası; kürdan veya bıçağı pandispanyanızın ortasına batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş, hamur kalıntılarıyla çıkıyorsa henüz pişmemiştir.)
-Fırından çıkardığınız kekiniz soğuyunca, kalıptan çıkarın. İkiye veya üçe bölün. Şekerli su veya sütle ıslatın. Çikolatalı kremayı, katlarına ve üzerine sürün.
-Üstüne hindistan cevizi, kenarlarına damla çikolata serpin. (Pastanızın ara katlarına sürdüğünüz kremanın içine de damla çikolata koyabilirsiniz.)
Çikolatalı Krema:
-Yumurta, un, şeker ve kakaoyu tencerenizde çırpma teliyle, katı bir krema haline gelene kadar karıştırın.
-Sütü karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
-Ocağa koyup, dibinin tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
-Sadece bir kere fokurdadığında ocaktan alın. Kakaolu kremaları fazla kaynatırsanız tadı bozulur.
-Ara ara karıştırarak, iyice soğumasını bekleyin.
Pandispanya:
-Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar karıştırıcı ile çırpın.
-Kuru malzemeleri; yani un, kabarma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta eleyin.
-Kuru karışımı kaşık yardımıyla, şekerli yumurtaya, azar azar, karıştırarak ekleyin.
-Hamuru söndürmeden, kaşığı yukarıya çekerek, havaladırarak karıştırmalısınız. Fazla karıştırmayın. Sadece unun hamurla tamamen karıştığına emin olana kadar.
-Hamuru, altına yağlı kağıt serip, kenarlarını yağladığınız 20cm çaplı kalıba dökün.
-180 derecede ısınmış fırınınıza verin. 40-50 dakika pişirin. Fırından almadan mutlaka kürdan veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişme zamanı fırından fırına değişebilir. (Kürdan provası; kürdan veya bıçağı pandispanyanızın ortasına batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş, hamur kalıntılarıyla çıkıyorsa henüz pişmemiştir.)
-Fırından çıkardığınız kekiniz soğuyunca, kalıptan çıkarın. İkiye veya üçe bölün. Şekerli su veya sütle ıslatın. Çikolatalı kremayı, katlarına ve üzerine sürün.
-Üstüne hindistan cevizi, kenarlarına damla çikolata serpin. (Pastanızın ara katlarına sürdüğünüz kremanın içine de damla çikolata koyabilirsiniz.)
Çikolatalı Krema:
-Yumurta, un, şeker ve kakaoyu tencerenizde çırpma teliyle, katı bir krema haline gelene kadar karıştırın.
-Sütü karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
-Ocağa koyup, dibinin tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
-Sadece bir kere fokurdadığında ocaktan alın. Kakaolu kremaları fazla kaynatırsanız tadı bozulur.
-Ara ara karıştırarak, iyice soğumasını bekleyin.
İşte sonuç, afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder